Докторот Сашко Јовев за “Канал 77”: Не ми никогаш нудено да бидам министер за здравство, но ако тоа  се случи со задоволство ќе го ставам цел свој капацитет на располагање

Кардиохирургот проф. д-р Сашко Јовев сè уште не го потпишал решението за разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија.

Тој денеска гостуваше во емисијата „Стадион“ на Канал 77, потсетувајќи се на формирањето на државната кардиохирургија за што преговарал две децении пред и официјално да биде формирана.

Во емисијата Јовев истакна никогаш не му било нудено да биде министер за здравство, но ако тоа  се случи со задоволство ќе го стави целиот свој капацитет на располагање и би сакал тоа да биде.

-Не ми никогаш нудено да бидам министер за здравство, но ако тоа  се случи со задоволство ќе го ставам цел свој капацитет на располагање. Значи да, би сакал, рече Јовев.

Total
0
Shares
Поврзани објави