Д-р Чадиковски: Сите деца болни од ковид-19 имаат ист симптом

Познатиот детски кардиохирург Владимир Чадиковски денеска на Твитер објави информација поврзана со симптомите при заболување на децата од ковид-19.

„Во консултација со д-р Рсовац, шеф на одделот за педијатриска интензивна нега во Клиничкиот центар во Белград, сите деца од 5 до 18 години со ковид-19 што биле заболени и хоспитализирани (за шест месеци повеќе од 120 деца) започнувале со болки во абдомен (стомак)!! Добро инфо да се знае!“, напиша Чадиковски.

Total
1
Shares
Поврзани објави