Едниот крак на пожарот кај Ајватовци е изгаснат, но остатокот се движи со силен интезитет

Oд Центарот за управување со кризи(ЦУК), велат дека дел од едниот крак на пожарот кај Ајватовци е изгаснат, но остатокот се движи со силен интезитет.

Сите околни населени места се безбедни. Вчера имаше повеќе пожари во Македонија. 

Десет припадници на ТППЕ Пробиштип и неколку доброволци со три возила применувајќи контра пожар го спасија атарот на село Трипатанци и Бунеш.

Вчера се извлечени пет пожарникари кои беа обиколени од огнот во Чешиново-Облешево.

Total
0
Shares
Поврзани објави