Ексклузивно фото од пожарот во Тетово – причината е невнимание се запалил гранулат од стакло

Според првичните неофицијални податоци на Досие.мк пожарот во Монопол во Тетово е предизвикан од невнимание и човечки фактор. Според луѓето од терен кои се во просториите кои изгореа најверојатно самиот гранулат не соодветно складиран. Во близина имало стакло кое придонело гранулатот да се запали.

Бидејќи се работи за градежна фирма полна со стиропор пламенот многу брзо се раширил и се случи огромен пожар. За да се стави под контрола беше ангажиран и хеликоптер. Има повредни пожарникари.

Во гаснењето на пожарот учествува цела против пожарна бригада од Скопје како и доброволното против пожарно друштво Бајрам Мифтари од Чаир.

Total
1
Shares
Поврзани објави