Здружение на граѓани “Стопли Срце”: Да нема тажни лица на празнична трпеза – да донираме …

Да ја почнеме неделава со убави вести !🙂

Хуманитарната организација Стопли Срце / Ngrohë zemër/ Warm A Heart, веќе петта година по ред организираме собирање пакетчинја за празнична трпеза за оние кои немаат, со цел да нема тажни лица на празна маса и сите да можат барем ден – два , да се насмевнат и да ја осетат празничната атмосфера.

Кај овие луѓе мена насмевки , нема елки , нема пакетчиња , кај некои од нив нема ни струја, само тага и беда за жал…

Е за овие луѓе , секоја година се трудиме да им ги наполниме фрижидерите и трпезите.🙏🏻

Пред две години Дарко Јосевски беше Дедо Мраз за овие луѓе ❤️

Оваа година имаме нов Дедо Мраз а тоа е GET Cafe! 🙏🏻❤️

Билјана Тодоровска , споствени на @get cafe, на 31 декември , ке ни даде 10 пакети од нивната новогодишна понуда !

10 семејства ќе седнат на полна трпеза, ќе се насмевнат и ке ја почувствуваат новогодишната атмосфера повторно.

Со секој пакет храна , ќе носиме и новодишни пакетчиња за децата!

Ве молам сите кои сте во можност да се приклучите кон оваа кација, дали со храна или средства или пакетчиња – да израдуваме што повеќе семејства.

Здружение на граѓани “Стопли Срце” Сметка за донации: 270072685480143IBAN: MK07270722000030435HALKBANK

Total
1
Shares
Поврзани објави