Обвинителството бара притвор за Рашковски поради опасност од бегство

По соопштувањето на пресудата за Драги Рашковски обвинителството побара притвор поради опасност за бегство. Во прилог обвинителството вели дека Рашковски има пари да бега и тоа кај сестра му во Словенија која располага со доволно парични средства да му овозможи бегство. Во текот на процесот според обвинителството тој вршел влијание на сведоци. Истото го побара и за останатите осудени.

Пред малку беше соопштена пресудата од 8 години затвор за екс генералниот секретар на Владата Драги Рашковски за случајот Софтвери.

Total
0
Shares
Поврзани објави