Од есен без вакцинален сертификат, нема влегување на настани на затворено!

Рестрикции Министерот за здравство Венко Филипче најави дека од есен граѓаните што ќе сакаат да присуствуваат на настани на затворено, ќе мора да приложат вакцинален сертификат и ваквата рестрикција ќе се прецизира наредните денови

Вакциналниот сертификат од септември се размислува да биде задолжителен за сите граѓани што ќе сакаат да влезат на настан на затворено. Ова вчера го најави министерот за здравство Венко Филипче, кој повторно апелираше граѓаните да се вакцинираат во што поголем број.

– Вакцинацијата никаде во светот не е задолжителна, за жал. Има алтернативни решенија, да се присуствува на настани со масовно присуство само со таков сертификат, како на пример во кината, на културните настани. И тоа е нешто што може да го препорачаме од есенските месеци. Во јули и август ќе ставиме акцент на зголемување на опфатот на вакцинацијата – истакна министерот.

анализата за теренските активности продолжува во СЛОБОДЕН ПЕЧАТ

Total
2
Shares

USJE
Поврзани објави