Папата ги посети повредените деца од Украина

Младите пациенти ја напуштиле Украина во првите неколку дена од војната, која започна на 24 февруари кога Русија ја нападна Украина, и се лекуваат од онколошки и невролошки заболувања, меѓу другото, како и тешки повреди од експлозии, изјави директорот на ватиканскиот печат Матео Бруни, се вели во соопштението.

„Папата одеше низ собите и ги посети сите присутни малечки, пред да се врати во Ватикан“.

Според Ватикан, 50 украински деца бегалци поминале низ болницата од почетокот на конфликтот.

Total
8
Shares
Поврзани објави