Поранешниот премиер Љубчо Георгиевски целосно закрепнал по успешната трансплантација на бубрег во Истанбул

Поранешниот премиер Љубчо Георгиевски целосно закрепнал по успешната трансплантација на бубрег во Истанбул – ексклузивно дознава News1.rs.

Во веста на српскиот пртал не се наведуваат детали за здравствената состојба на Георгиевски, но тој е веќе некое време повлечен од јавноста во Македонија.

Неговата општествена улога како коалициски партнер на СДСМ главно се состои од држење високо на пробугарските позиции во македонско-бугарскиот спор.

izvor https://news1.rs/archives/1356

Total
14
Shares
Поврзани објави