Разрешен судијата Горан Бошевски, судењето за „Траекторија“ ќе почне од почеток

Судскиот совет го разреши судијата Горан Бошевски од Кривичниот суд Скопје кој го водеше случајот на Специјалното јавно обвинителство „Тракеторија“ во кој беше обвинет поранешниот премиер Никола Груевски.

-Разрешен е еден судија поради нестручно и несовесно вршење на судиската функција и времено е оддалечен од вршење на судиската функција, соопштија од Судскиот совет.

Со разрешувањето на Бошевски, судењето за „Траекторија“ ќе почне од почеток бидејќи ќе се смени судечкиот совет. Судењето би требало да почне од почеток и со Груевски како обвинет бидејќи застарувањето на делото се утврдува дури во пресудата.

Total
1
Shares

USJE
Поврзани објави