Сопственик на погребално лежи во ковчег и бара правда

Сопственик на погребално претпријатие од Виривитица – Хрватска , Марио Коларевиќ со денови лежи во ковчег пре министерството за економија и бара правда. Истовреме штрајкува и со глад.

Причина за протестот е проблеми со законот за Погребална дејност.

Тој тврди дека комунално претпријатие Флора работи на начина кој ствара нелојална конкуренција. Според неговиот исказ тврди дека ги принудуваат роднините на починатите да одат кај нив да добијат документи а потоа им ги нудат погребалните услуги, без право на избор.

index.hr

Total
13
Shares
Поврзани објави