Студентски марш за повеќе права и подобар стандард

Меѓународниот ден на студентите, македонските студенти ќе го одбележат со студентски марш од Владата до Министерството за образование.

Универзитетските студентски собранија на повеќе универзитети во земјава како и движењето „Студентски отпор“ попладне од 17.30 часот ќе го започнат маршот на кој како што велат, ќе побараат државата да одвои повеќе пари за подобрување на условите во студентските домови, изземање на студентите од антикризните мерки и целосно спроведување на Законот за студентски оброк.

Од Универзитетското Собрание на УКИМ ги повикаа и професорите да се приклучат на маршот.

Total
0
Shares
Поврзани објави