Фото: Средба на Претседателот со Јован Величковски директен учесник во НОВ

Средба со Јован Величковски, директен учесник во Народноослободителната војна.

На своите 99 години, тој јасно се сеќава и со многу емоции зборува за настаните и тешките битки во војната. До неодамна и редовно положувал свежо цвеќе оддавајќи им почит на загинатите соборци.

Му благодарам за посетата, за подарената книга и споделените сеќавања за скапо извојуваната слобода и идеалите за сопствена држава од кои се воделе партизаните.

Total
17
Shares
Поврзани објави