Штрајк на вработените во Фондот за здравство

Вработените во подрачните единици на фондот за здравствено осигурување стапија во штрајк. Се работат само итните предмети, а за прием на документи ќе има само по еден вработен во подрачните единици.

Синдикатот тврди дека владата бара намалување на платата на вработените за 21 процент со што, според нив, ќе бидат засегнати 831 вработен во фондот.

Од министерството за финансии пак, велат дека не се работи за намалување на платите, туку дека се прави обид за нивно повторно зголемување кое ќе има фискални импликации врз буџетот на фондот.

Total
0
Shares
Поврзани објави