14 годишниот Дарио моли за помош: Му требаат 30 илјади евра за третман на рбетниот мозок во Грција

14 годишниот Дарио Павлов од Кочани верува дека македонската јавност ќе се крене на нозе и ќе му помогне да ја преброди тешката болест. Пртед две години, на ова момче му било дијагностицирано ецефалитис-трансферзален миелитис – воспаление на рбетниот мозок.

Тоа предизвикало целосна парализа на десната нога и неговата состојба се влошува од ден на ден. За да се излечи, Павлов треба да добие третман во Грција, кој што чини 30 илјади евра.

tmobile 143105
vip 143461

Total
0
Shares
Поврзани објави