Месец: м.г

66 posts
Повеќе

Министерството за правда побарало од Судскиот совет да ги достави на увид Записникиот и усвоениот дневен ред

Министерството за правда со голема загриженост ги следи настаните во Судскиот совет. И покрај тоа што Судскиот совет е самостоен…
Повеќе

Заменикот успеа да ја разреши Дамева по кавгите, таа кажа: Одредени лица од политиката ќе бидат задоволни со ова

Претседателката на Судски совет, Весна Дамева е разрешена од функцијата, констатираше нејзиниот заменик Селим Адеми. По кавгите кои…
Повеќе

Писмото од Агелер доведе до судир во Судскиот совет: се бара разрешување на Дамева, таа тврди дека e порадии избор на судии – Ке си одам со крената глава

Потпретседателот на Судски совет Селим Адеми побара претседателката Весна Дамева да биде разрешена на денешната седница. Тврди дека…
Повеќе

Родилката чие бебе почина во Битолската болница, сѐ уште не добила отпусна листа и се сомнева во обдукцискиот наод

Родилката од Битола, Викторија Крстеска, чие бебе почина на гинеколошкото одделение во Битолската клиничка болница, на Фејсбук реагира…
Повеќе

МПЦ и црквата на Вранишковски се обединуваат

Почна процесот на интеграција на Православна Охридска Архиепископија на Јован Вранишковски во МПЦ-ОА. Ваквата информација ја потврди митрополитот Дебарско-кичевски Тимотеј, по…