Амнестија за 27ми до денес побарале 38 обвинети или осудени

Законот за амнестија ги мобилизираше обвинетите и веќе осудените за настаните од 27 – ми април. На адреса на Кривичниот суд пристигнале 38 барања за помилување. Милост освен дел од обвинетите за терористичко загрозување на уставниот поредок, побарале и оние кои претходно беа осудени на условни казни за насилство.

Од скопска единица не соопштуваат официјално кои лица досега поднеле барање за амнестија. Но, адвокатите на обвинетите или веќе поднеле или се во фаза на подготвување на документите. Денеска милост од судот побарале, Александар Василевски – Нинџа, пратеникот Љупчо Димовски, а аменстија ќе бараат и Горан Ѓошевски – Леви како и Абдулфета Алими.

Total
0
Shares
Поврзани објави