Напнато во Аеродром се туркаат тараби но и закани кон новинари

ВО ЖИВО: Протест во општина Аеродром против градење повеќекатница

Posted by Pressing TV on Tuesday, October 9, 2018

Голем протест на граѓани во Аеродром пред плацот каде треба да се гради огромна зграда. Граѓаните се обидуваат да ги срушат тарабите но дел од нив се закануваат и на снимателите. Гневни се оти градоначалникот Златко Марин дозволил до крај да се спроведе постапка на огромно зеленило да се згради висококатница. Зградата е предвидена да се гради спроти медицинскиот центар Мајчин Дом.

Видеото е дел од преносот во ЖИВО на Pressing TV.mk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.