Давидовиќ: Сведочењето на Нинџа обвинителство го знае 6 месеци

Бранителот на Нинџа Звонко Давидовиќ по завршувањето на неговото сведочење изјави дека ова е втора изјава кој ја дава обвинетиот и дека само ја повторил првата. Неговиот клиент е во притвор со понудена гаранција од 800 000 евра ,а она што го кажал денеска прв пат го кажал пред 6 месеци односно на 14 јуни 2018 година пред обвинителството.

-Партиски структури на 27 април ја презеле командата од МВР заради заштита на некои свои интереси и некои свои политички права. МВР останала обезглавена и наместо полициски структури, командувањето на МВР се префрлило на партискиот врв, изјави Давидовиќ на паузата од денешното рочиште.

На прашањето дали може да му се верува на обвинетиот Нинџа или можеби тој дава таков исказ за да издејствува укинување на притворот, Давидовиќ потенцира дека Нинџа е меѓу ретките обвинети кои останаа во притвор иако, како што кажа, понудиле гаранција од 800.000 евра.

-Мојот клиент е се уште во притвор за разлика од сите други со понудена гаранција повисока од 800.000 евра. На 14 јуни 2018 година го даде истиот исказ пред обвинителството. Не постои овде пазар, туку приказната е иста, рече Давидовиќ.

Total
0
Shares
Поврзани објави