ФОТО : Пазарџии спречија пожар на Зелено пазарче во Скопје

Попладнево само со брзата реакција на неколкумина пазарџии на Зелено пазарче во центарот на Скопје беше спречен голем пожар. По завршување на работното време изби оган на една од тезгите на која се продаваат апарати за електрика. Пазарџиите со ПП апарати и црева со вода успеаа да го изгаснат пожарот.
Во овој дел од градот поради паркирани возила тешко или скоро невозможно е да помине противпожарна екипа.
Се уште не се знае со сигурност, но најверојатно проблем со струјата на тезгата е причина за пожарот.

фото: dosie.mk

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави