Глувонеми родители за своето бебе собираат пари за специјален бејбифон

Глувонемиот пар Наумоски пред 5 месеци добија синче, но имаат проблем во комуникација со бебето. Собираат 500 евра за посебен бејбифон со кој ќе може да имаат комуникација со детето.
Без овој бејбифон не можат да функционираат доколку нема во семејството некој што слуша. Овие бејбифони чинат околу 30 000 денари и имат многу силни вибрации што ќе помогне на мајката во текот на ноќта да се разбуди доколку детето плаче, но има и силни светлосни знаци преку денот кои сигнализираат дека детето плаче, се смее, ја вика, итн…
Само 500 евра се потребни. Уплата може да направи секој според своите можности. Но, едно дете заслужува ноќе да биде прегрнат од својата мајка, заслужува кога плаче да биде земен во раце. Дали 500 евра треба да се причина за тоа???

Здружение на граѓани “Стопли Срце”
Сметка за донации: 270072685480143
IBAN: MK07270722000030435
HALKBANK
Цел на дознака: За сем. Наумоски

Total
0
Shares
Поврзани објави