Игор Спасов пуштен од Идризово

Убиецот на Мартин Нешковски, специјалецот Игор Спасов кој во 2012 година беше осуден на казна затвор од 14 години излегол од затворот во Идризово и во моментов се наоѓа во својот дом во Штип.
По само 6 години затвор за убиството на Мартин Нешковски Спасов е пуштен од затвор под неразбирливо образложение дека има потреба од домашно лекување. Засега официјалните информации се дека Игор Спасов оди на прегледи , поради што судија од Штип доставил до затворот писмо со кое дозволува 30 дена прекин поради лекарски прегледи. Нејасно е зошто доколку имало потреба од лекување не се користи арестанското медицинско оделение туку Спасов веќе се наоѓа во својот дом во Штип.
Спасов неодамна избега односно не се врати на време во затворот и направи тежок инцидент повредувајќи чувари во затврот Идризово. Беше ставен во самица но затврот никогаш не појасни како тој излез и се врати и дали командири или вработени во затврот беа замешани во неговото шетање по скопските локали.
Како што е веќе познато во јавноста, СДСМ и и припадниците на Шарена револуција протестираа постојано во изминатите години за случајот Нешковски и бараа правна разрешница.

Total
0
Shares
Поврзани објави