Јанкуловска за 5 минути ќе останеше без адвокати

Судијката Добрила Кацарска на судењето во издвоената постапка за предметот Тенк рече дека иако се уредно повикани и двајцата адвокати не се на рочиштето.
“Или да се јави 1 адвокат, или ќе ги казнам и двајцата со висока парична казна и ќе ви назначам бранител по службена должност”, и рече судијката на ексминистрката Гордана Јанкулоска. Двајцата адвокати Боро Тасевски и Сања Алексиќ ги бранат обвинетите во предметот ,,Насилство”, каде се испитува сведокот од СЈО.
Сепак со доцнење од 20 минути адвокатите дојдоа во судницата и судењето продолжи.

Total
0
Shares
Поврзани објави