Како се потпали “Дандаро”

АД печатница „Киро Дандаро“- Битола информира дека синоќа по 22 часот во еден од магацините на фабриката се случил незначителен пожар и без последици. Директорот на печатницата АД „Киро Дандаро“- Битола, Драги Милошевски појаснува дека е опожарена отпадна хартија и нема други штети врз ресурсите во фабриката. Пожарот и експлозијата биле поради краток спој на екетрична инсталација од која екслподирало полно буре етил алкохол.

Додека дошле пожарникарите дежурните вработени успеале да го локализираат и изгаснат пожарот.

Total
0
Shares
Поврзани објави