Majката на Коста не дојде во болница за роденденот на синот

Момчето-убиец Коста Кецмановиќ вчера наполни 14 години, а на роденденот на гости не му дошла ниту мајката на Миљана.

Малолетниот убиец е сместен на Клиниката за невропсихијатрија за деца и млади, а и на неговиот роденден имало силни полициски безбедносни мерки.

На гости дошло само едно семејство, но не Коста, туку уште едно момче кое се лекува во истата зграда. Инспектори во цивилна облека и униформирани  го обезбедуваа целиот периметар на болницата и сите влезови.

Овие мерки се воведени веднаш штом Коста беше префрлен на психијатриско и психолошко вештачење во оваа установа. Во близина на неговата соба секогаш има двајца инспектори, а вработените во болницата добиле посебни упатства.

Се проверуваат посетите на сите мали пациенти, дежурната медицинска сестра ги придружува семејствата на сите пациенти до собите.

Дури и стаклото на вратата во ходникот каде што е собата на момчето убиец е замаглено за да се спречи движење во ходникот. Коста не не смее да оди надвор од зградата.

Total
0
Shares
Поврзани објави