Малечка сум! Aма човек сум! Ништо не сакам само бојлер да не се капам вo корито!

 

Славица Димовска висока само еден метар е најниската жена во Македонија. Живее во општина Чашка. Има 61 година. Dosie.mk беше да ја посети по втор пат. Таа сама се бори во животот со големите предизвици кои ги има како лице со инвалидитет. Најмногу во животот жали за мајка и која починала на нејзиниот 13ти роденден. Била тепана и избркана од семејството. Живее со 4000 денари но тешко се опстојува, нема бојлер и се капи со стоплена вода во тенџере. Куќата е руинирана и не е нејзина ,но барем има кров на глава. И починал мажот сега се сосем сама. Единствена желба и е ако може некако да најде да купи бојлер да се капи како човек.

Slavica Dimovska, only one meter high, is the lowest woman in Macedonia. She lives in the municipality of Caska. She is 61 years old. Dosie.mk was to visit her for the second time. She is struggling in her life with the great challenges she has as a person with disabilities. Most of her life is mourning for a mother who died on her 13th birthday. She was beaten and driven away from her family. He lives with 4000 denars, but he hardly survives, has no water heater, and caps with boiled water in the pot. The house is ruined and not its, but at least it has a roof on its head. And the man died now completely alone. The only wish is to buy a water heater to take a bath like a human person.

Slavica Dimovska, vetëm një metër e lartë, është gruaja më e ulët në Maqedoni. Ajo jeton në komunën e Çashkës. Ajo është 61 vjeç. Dosie.mk do ta vizitonte për herë të dytë. Ajo po lufton në jetën e saj me sfidat e mëdha që ajo ka si një person me aftësi të kufizuara. Pjesa më e madhe e jetës së saj është zia për një nënë që vdiq në 13 vjetorin e saj. Ajo u rrah dhe u largua nga familja e saj. Ai jeton me 4000 denarë, por vështirë se mbijeton, nuk ka ngrohës uji dhe kapele me ujë të zier në tenxhere. Shtëpia është shkatërruar dhe jo e saj, por së paku ka një çati në kokë. Dhe njeriu vdiq tani plotësisht i vetëm. Dëshira e vetme është të blej një ngrohës uji për të marrë një banjë si një person njerëzor.

Total
0
Shares
Поврзани објави