Мапа на медузи во Грција – не ги убивајте

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1XyGdmB9XGr0lGT_YoxY578l7EOIg2LDs&ll=38.158925820725536%2C25.52485737519521&z=7

На линкот може да ја видите мапата која ја направија Грците по информациите дека на многу места се појавиле медузи. Грците апелираат медузите да не се вадат од морето оти на тој начин се убиваат. Доколку се види медуза треба да се внимава да не се допре оти може да остави изгореница која најчесто и најбрзо се санира со триење со песок. Сепак медузите се непријатни ни и се дел од живиот свет на морето и не треба да се вадат и сушат на сонце оти така умираат.

Мапата константно се ажурира и им дозволува на корисниците да учествуваат во нејзиното оформување, доколку некаде виделе медуза. Затоа нека не ве буни тоа што мапата се вика Медузи 2018.

Total
0
Shares
Поврзани објави