Ми беше кажано да не очекувам дека ќе бидам примен бидејќи не сум партиски подобен

Мојата работа наместо во Македонија, ја продолжив во Дубаи. Оние што мислеа дека направиле добро со моето бркање од работа, всушност ми го отворија патот за поголеми предизвици во животот и струката, вели Николче Колев, познат меѓу децата како Коката

Се сеќавате ли на наставникот Николче Колев, кого родителите и децата од градинката „Павлина Велјанова“ од Кочани го бараа назад откако по петгодишен ангажман на негово место беше примен друг наставник? Тој доби работа, но не во Македонија, туку во Дубаи.

Пред неколку месеци тој за Деца.мк објасни дека и покрај огромниот труд што го вложил за развој на гимнастиката во Кочани и организација на 5 детски олимпијади, не го добил вработувањето во градинката.
– На огласот се пријави и друг кандидат и ми беше кажано да не очекувам дека ќе бидам примен бидејќи не сум партиски подобен – ни изјави Колев, познат кај децата од Кочани како Коката.

Коката со учениците во Дубаи

Работа добил за една недела

Тој и сега работи гимнастика со деца и млади, но не во Кочани, туку во Дубаи. Понуда за работа добил по само една недела откако аплицирал.

сторијата продолжува на deca.mk

Total
0
Shares
Поврзани објави