Едукативно видео како да се вратат на настава учениците

epa08578357 The mother of new pupils Nehle (L) and Laura Waschke adjusts their sanitary mask before an enrolment ceremony in the Lankow elementary school in Schwerin, Germany, 01 August 2020. Thousands of children of Mecklenburg-Western Pomerania celebrated their first day in school with classes resuming on 03 August. This federal state is the first in Germany to officially open the new school year complying with health protocols imposed by the coronavirus pandemic. Children have to wear mask in the common areas of the school buildings. EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Министерството за образование и наука со поддршка на УНИЦЕФ и УСАИД изработи видео во кое се прикажани протоколите што треба да ги почитуваат учениците, наставниците и родителите со враќањето на децата во училниците од први октомври годинава.

– Оваа учебна година е поразлична од другите, бидејќи наставата ќе се одвива под посебни услови, но доколку сите се придржуваме до пропишаните протоколи лесно ќе се заштитиме од ширењето на вирусот. Придржувањето на протоколите ќе биде особено важно за децата на помала возраст од прво до трето одделение коишто ќе следат настава со физичко присуство, затоа е многу значајно на едноставен начин, чекор по чекор да им објасниме како ќе изгледа еден училиштен ден, велат од МОН.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави