На 22 декември ќе се гласа за Љубомир Јовевски за нов државен јавен обвинител

Собранието на 22 декември ќе гласа за предлогот Љубомир Јовевски да биде нов државен јавен обвинител. Тој е предлог на Владата и Советот на јавни обвинители. Поддршка доби од пратениците на СДСМ и ДУИ , додека од БЕСА реагираа дека Јовевски пред многу години бил судија и осудил неколкумина Албанци.
Јовевски е дел од обвинителството и цел работен век е во системот на судската и обвинителската фела. Бил и судија и пртеседател на Основен суд 2. Влегува во Обвинителството на местото на разрешениот Марко Зврлевски чие име се поврзуваше со високи структури на претходната власт и тесна соработка со нив што е неспоиво со функцијата. На седница не присуствуваа пратениците на ВМРО-ДПМНЕ.

Total
0
Shares
Поврзани објави