На Рузвелтова ликвидиран Наим Ајети, во болница почина уште еден

Синоќа во 00:30 часот на улицата „Франклин Рузвелт“ бр.63 во близина на зградата на СЈО од страна на непознати лица во патчинчко возило пукано е во возило од марката „Сеат Алтеа“ СК-154-ВГ, од здобиените огнострелни повреди на место на настан починал 44-годишниот Наим Ајети , а 47-гдишниот А.П. починал во клиника Мајка Тереза, додека 19-годишниот Ф.Е. Ферди Елезовски е во тешка состојба во Клиничкиот центар „Мајка Тереза“, дознава Пресс24 од извори од истрагата.
Наводно сторители биле со возило – теренско, црна боја и пукањето било рафално најверојатно со автоматска пушка во близина на СЈО, по што Наим кој го управивал возилото ја намалил брзината и во близина на кафе Галери се судрил во друго возило. Возилото на сторителите само поминале во истиот правец и на раскрсницата Рузвелтова со Орце Николов завртеле лево према Центар за странска јазици.
Наим Ајети е брат на познат скопски лихвар кој беше исти така убиен пред неколку години. Оваа фамилија имала доста пробелми со долгови и пари во поздемјето.

Total
0
Shares
Поврзани објави