Напнато во Аеродром се туркаат тараби но и закани кон новинари

https://www.facebook.com/pressingtv/videos/358457044721468/

Голем протест на граѓани во Аеродром пред плацот каде треба да се гради огромна зграда. Граѓаните се обидуваат да ги срушат тарабите но дел од нив се закануваат и на снимателите. Гневни се оти градоначалникот Златко Марин дозволил до крај да се спроведе постапка на огромно зеленило да се згради висококатница. Зградата е предвидена да се гради спроти медицинскиот центар Мајчин Дом.

Видеото е дел од преносот во ЖИВО на Pressing TV.mk

Total
0
Shares
Поврзани објави