Пендаровски: Не успеав да направам граѓанско помирување- тоа го сметам за личен неуспех

На 12 мај се навршија две години откако Стево Пендаровски стапи на претседателската функција. По тој повод, го прашавме дали од оваа временска дистанца му делува неостварливо граѓанското помирување што го ветуваше во изборната кампања, затоа што впечаток е дека секоја година тие делби и омрази прогресираат.

„За жал, мора да се согласам со вашата констатација. Мојата проценка, и не е само моја, е дека политичките поделби во државата внатре, во рамки на општеството, најмногу продуцирани со реториката на спротивставените политички партии е подлабока од кога било, од 1990 година до денес. Тоа што јас не успеав да направам повеќе во тоа граѓанско или национално помирување, го сметам за свој личен неуспех“, е одговорот на претседателот на Република Северна Македонија.

целото интервју во печатеното издание на Fokus.mk

Total
0
Shares
Поврзани објави