Поради 439 денари добивка на спортска ќе изгуби социјална пензија?

Илаз Малиќи од селото Черкезе ризикува да ја изгуби социјалната пензија затоа што добил 439 денари во обложувалвица. Во центарот за социјална работа во Куманово му било кажано дека му се ризикува пензијата бидејќи парите од добивката му биле префлрени на неговата банкарска сметка.

Илаз за новинската агенција ИНА кажал дека државата не ги гони оние кои украле милиони, туку ги загрозува социјалните случаи кои се снаоќаат да преживеат.

Тој тврди дека има и други случаи кога неговите пријатели добиле подароци од телефонски компании и биле принудени да ги вратат парите.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави
Повеќе

Разговор со докторот кој го експлантира првото донирано срце во Македонија : Доминираше чувството на бескрајна почит кон делото на донорот

Денеска се навршува една година од првата трансплантација на срце во Македонија, односно денес срцето на покојната Емилија…