Пратеникот Љубен Арнаудов во полиција за настаните од 27 април

Пратеникот Љубен Арнаудов утрово полициска екипа го спровела на разговор пред истражни органи во врска со настаните во Собранието на Република Македонија од 27 април годинава. Љубен Арнаудов има пратенички имунитет на кој може да се повика но Собранието ако побараат истражнте органи може и да му го одземе.
Во врска со истипт случај утрово се уапсени и поранешниот директор на БЈБ Митко Чавков, како и лицето Горан Ангелов.
Првичните непотврдени информации се дека низ целата држава се приведени поголем број лица кои учествувале во настаните во Собранието кога беа нападнати и повредени поголем број пратеници.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави
Повеќе

Кривична пријава за Маленко

Претседателот на Националната пливачка федерација, Александар Филипчев поднесе кривична пријава за Маленко поради измама и злоупотреба. Бранувањата во…