Сакаме да дишеме – протест пред Влада

Сакаме да дишеме беше мотото на неколку стотина граќани кои попаднево портетсира низ Скопје и пред Владата. Тие порачаа дека крајно време е Скопје и државата да се зафатат со решавање на овој проблем со загадувањето оти само лани биле регистрирани 3900 заболени од рак на бели дробови.Од нив над 800 починале. Но тука се и болестите на жените , неплоднаоста и други. Нов протест е закажан за следниот петок во исто време 17 часот.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави