Снежна бајка но и овци на патот

Овчари ги селат овците до трлата каде треба да презимат. Оваа фотографија е направена на магистралниот пат Маврово – Гостивар каде има интензивни врнежи од снег и сообраќајот се одвива во зимски услови. Но овците и овчарите си врват иако го блокират дел од патот.

Снег и дожд ќе има и деновиве. Од вторник е очекува и Скопје да има снег што малку ќе го исчисти екстремно загадениот воздух.

фото : Krumislav Barzov

Total
0
Shares
Поврзани објави