Снимката за “Покуп” ја гледаат Заев и судиите, јавноста исклучена

Апелациониот суд испратил известување до судијата во Кривичен кој го води случајот Поткуп јавноста при прегледување на снимката прибавена со посебни истражни мерки јавноста да биде исклучена. Во моментов судската сала е испразнета снимката ј агледаат заев неговите бранители, претставник на обвинителството и судиите.
Иако Зоран Заев и неговите адвокати побараа јавно презентирање на целата снимка , обвинителството поднесе жалба со барање ада се почитуваат актуелните законски прописи , односно материјали докази прибавени со ПИ мерки да не се презентираат јавно. Заев бараше јавност бидејќи овие докази делумно се појавија во медиумите , но никогаш не се дозна како. На тој начин заев твди дека му бил нарушен угледот и честа и затоа бараче целосно прикаѓување на снимката.
Заев во случајот „Поткуп“ е обвинет дека како градоначалник на Струмица барал поткуп од приближно 160 илјади евра од струмичкиот бизнисмен Иван Николов Сачевалиев за легализација на градежно земјиште.

Total
0
Shares
Поврзани објави