Студентски лидер со истечен мандат, хакирана страница , домовите очајни – денес е Светски ден на студентите

17 Ноември е Светски ден на студентите. Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ e во долгови, телефоните се исклучени, доменот на интернет-страницата е одземен.

Новата академска година студентите во „Стив Наумов“ ја почнаа без топла вода, нивните „сојузници“ од „Кузман Јосифовски-Питу“, пак, катаден јадеа инстант-пире. Си кажаа гласно и дел од овие проблеми се надминаа, а дел малку се помрднаа. Денес е Светски ден на студентите – 17 Ноември, денот кога најпрогресивните во едно општество треба да кажат нешто гласно, да потсетат на најгорливите прашања што ги мачат во нивниот студентски живот. Кај нас малку е тивко.

целата сторија и анализа продолжува на fakulteti.mk тука !

Total
0
Shares
Поврзани објави