Сведоштво на Зекири: Тошта го втурна Села во толпата

Мухамед Зеќири бил првиот што кажал кој е го извадил Села од толпата, се тазбра денесла во сидница од неговото сведочење за сличајот со обидот за убиство на Села. Според Зеќири, Александар Јаневски-Тошта првиот го однел Села со рака и го втурнал во бесната толпа.

“Јас и некои од моите колеги беа во преведувачка кабина. Ја заклучивме вратата. Од погоре видовме насилство против пратениците. Она што го видов беше дека сè беше расфрлано. Во еден момент видов дека Села ја спушти главата и потоа виде дека е крвав. Видов дека човек со кожен елек го фати за рака и го извлече од толпата. Тој е присутен во салата. (Александар Јаневски Тошта). Откако Тошта го грабна Села, неколку други им помогнаа. Сашо Сенков помогна со некои други. Гледав додека не не извадија од горе од галеријата.

Total
0
Shares
Поврзани објави