Томор Морина денес излегува од затвор – нема екстрадиција

Врховниот суд на Република Северна Македонија ја информира јавноста дека на 14 август 2019 година, донесе решение по предметот заведен под Кр.бр.30/2019 со кое го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје КИОК-КС.бр.252/19 од 07.08.2019 година, кој одлучил дека не се исполнети законските претпоставки за екстрадиција на лицето Т.М., државјанин на Велика Британија и на Република Косово.

Адвокатот Насер Рауфи објави дека тој денеска ќе излезе од екстрадиционен притвор.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави