Twitter : Светот ја крие маршутата на папата, Македонија ја откри

Секаде во светот, кога доаѓа папата, маршутата на движење се чува во тајност. Во Македонија пред време се асфалтира маршутата, сите да ја знаат. Ова е интересна твитер досетка која и не е далеку од вистината. Скопје се асфалтира на одредени места, се корнат дрва и се вадат жардињери. Се поместуваат обележја според кои и не е така тешко да се погоди каде ќе се движи Папата. Како и да е досетливиот твитерџија сепак не потсети дека маршутата се асфалтира а ним ни останува да се надеваме дека асфалтот ќе потрае и нема да пропадне уште првата зима.

Total
0
Shares
Поврзани објави
Повеќе

Затворот Штип

Советот на Европа во својот најнов извештај пишува за состојбата во затворите во Македонија и нагласува дека најмногу…