Условна казна затвор од една година за екс директорот на Неврохиругија

Лекарот Александар Чапаровски, откако призна вина дека барал поткуп од родител на девојче за мислење за лекување во странство, доби условна затворка казна од една година. Уловот во пресудата е две години , а за тој период доктор чапаровски нема да може да биде избран за диркетор.
Тој беше упасен лани по пријава на родител за барање мито.Тогаш како директор на Универзитетската клиника за неврохирургија, Александар Чапаровски, бил задржан неколку часа на распит во полиција. Во неговиот кабинет биле пронајдени 30.000 евра, додека во неговиот дом 10.000 евра.
Покрај тоа, во канцеларијата биле пронајдени и дополнителни 1.000 евра, бележани пари.

Total
0
Shares
Поврзани објави