Утринава најопасно и најзагадено во Битола

Македонија изутринава е поворно обвиткана во магла, а најзагаден воздух дишат жителите на Битола. На повеќето патишта има густа магла, поради што од АМСМ ги предупредија возачите на внимателно возење поради намалена видливост.

Мерните станици ширум земјата покажуваат дека утринава во Битола 2 е најзагадено и тоа со 136 µg/m3, па следат Миладиновци, Тетово, Струмица, Ректорат и Гази Баба.

Вчера беше најзагадено во Куманово каде беа измерени 640 µg/m3, со што вчера градот беше опасен по живот.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави