Весна Петрушевска: Само една година затвор за предаторот? Срам за судијата од Велес!

62-годишниот маж кој ја нападна 15-годишната Мартина доби само 1 година ефективен затвор. Многумина реагираа на оваа одлука на велешкиот суд. Една од нив беше и Весна Петрушвска.Една година затвор?23 месеци траел процесот ?Па што ви требаше толку долго и на крај да сстр срам со пресудава.Ова девојче колку нам да ни се чини храбро со својата изјава, пред неа е тешка борба на совладувања, премрежја, ментални состојби за кои многу малку се зборува.Мартина е херој, но ние како општество и правосуден систем сме ја разочарале.Не ни можете да замислите што и се случувало кога гледала дека предаторот оди на работа во образовна институција.Жртвата никогаш не е виновна и аман разберете дека е нула толеранција за најмал допир кон малолетно дете од страна на возрасен!!!!Срам да ви е Велес!Срам за судијата во Велес!

– напиша Весна Петрушевска на својот ФБ-профил.

Total
0
Shares
Поврзани објави