Затворот Штип

Советот на Европа во својот најнов извештај пишува за состојбата во затворите во Македонија и нагласува дека најмногу проблеми има во Скопје во затворот Идризово. Но и во останатите затвори се наведени нехумани услови за живот на затворениците и притворените лица. Санитариите се оштетени, пропуштаат вода и смрдат, тушевите не работат а топла вода нема често, греењето работи само неколку часа на ден. Порталот dosie.com.mk ќе почне со објавување на фото галерија од сите затвори, а денес погледнете ја состојбата во затворот во Штип.

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Затвор Штип”]
Total
0
Shares
Поврзани објави