Жената од Штип која докажуваше дека е жива доби пензија

Жената од Штип која два месеци докаживаше дека е жива доби пензија и ќе ги остави сите права. За неа се врши вонредна исплата со оглед дека од јануари не примила пензија. Таа била запишана умрена кога починал сопругот. Грешката е исправена и сега таа може спокојно да живее.

Од денес филијалата во Штип на службите за пензиско се со нов раководител со цел подобра организација и ажурно работење.

Total
0
Shares
Поврзани објави