АВСТРИЈА! Некои места се целосно поплавени, апокалиптични снимки! (ВИДЕО)

Во текот на ноќта, тешко невреме ги погоди некои делови од Австрија, а некои места се целосно потопени, како што се Халајн и Куфштајн.

Властите на покраината Салцбург ги повикаа граѓаните да не ги напуштаат своите домови и да не се задржуваат во гаражите и подрумите, како и да не се приближуваат на реките.

Во покраината Тирол, пожарникарите има полни раце работа борејќи се против поплавата и големи одрони, а на територијата на општината Куфштајн, река од поројните дождови ги носеа автомобилите.

Местото Келхсау поради поплавените патишта, остана отсечено од остатокот од земјата, а во тоа мало место се одржа градски фестивал, како резултат на кој беа пронајдени околу 80 лица од соседните градови.

Total
11
Shares
Поврзани објави