Browsing Category

Економија

91 posts
Повеќе

СКАНДАЛ: ПРЕХРАНБЕНИОТ ГИГАНТ NESTLÉ ОБВИНЕТ ДЕКА ДОДАВАЛ ШЕЌЕР ВО ПРОИЗВОДИ ЗА ДОЕНЧИЊА НАМЕНЕТИ ЗА СИРОМАШНИТЕ ЗЕМЈИ

Неодамнешната истрага на организацијата за јавен мониторинг Public Eye со седиште во Цирих и Меѓународната мрежа за акција…
Повеќе

Се правела фама, па во февруарските сметки за струја нема да има надоместок за пренос на струја за да има доверба, посочува Бислимоски

Надоместокот за пристап до мрежа од 200 денари во сметките за струја е законски и не е згрешено…
Повеќе

ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА – МЕЧ СО ДВЕ ОСТРИЦИ, МОЖЕ ДА НАПРАВИ ВАШАТА РАБОТА ДА ИСЧЕЗНЕ, ПРЕДУПРЕДИ ГЕОРГИЕВА ОД СВЕТСКА БАНКА

Вештачката интелигенција (ВИ) треба да влијае на 60 отсто од работните места во напредните економии и околу 40…