Арсовска разрешена од претседателската функција во ЗЕЛС, на нејзино место назначен е Орце Ѓорѓиевски

Скопската градоначалничка Данела Арсовска е разрешена од претседателската функција во Заедница на единиците на локална самоуправа (ЗЕЛС). Одлуката е донесена со 14 гласови „за“, од вкупно 17 членови на Управниот одбор.

На нејзино место е назначен градоначалникот на Кисела Вода Орце Ѓорѓиевски.

Разрешувањето на Арсовска е по иницијатива на градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ. Според нив, со прекинот на коалицијата со Арсовска – тие немаат претставник во претседателството на ЗЕЛС.

Total
1
Shares
Поврзани објави